Teknoloji Pazarlama, Bloglarınızdan ve Gadget'larınızdan Para Kazanın

“405 Yöntemine İzin Verilmiyor” Hatası Nasıl Düzeltilir?

“405 Yöntemine İzin Verilmiyor” Hatası Nasıl Düzeltilir?

405 Yönteme İzin Verilmiyor hatasını düzeltmek, nedeni çözmek ve bulmak için birden fazla sorun giderme işlemi gerçekleştirmeniz gerektiğinden sinir bozucu olabilir. Burada, WordPress sitenizin 405 Yönteme İzin Verilmiyor hatasını düzeltmenize yardımcı olacak dokuz basit yolu ele aldık.

Sorun gidermeden önce veritabanınızı ve sitenizi yedeklemeniz önerilir. Dosyaları veya klasörleri düzenlerken bir şeyler ters giderse sitenin tamamını kurtarabileceksiniz.

405 Yöntemine İzin Verilmiyor Hatası Nedir?

405 Yönteme İzin Verilmiyor hatası, bir web tarayıcısının web sayfalarından birine erişim talebinde bulunduğunu ancak sunucunun bu isteği reddettiğini gösterir; dolayısıyla tarayıcı istenen web sayfasına erişemez. Bu durumda web siteniz ziyaretçilerinize 405 Yönteme İzin Verilmiyor mesajını gösterecektir.

4xx kategorisindeki (istemci tarafı) diğer çoğu HTTP yanıt kodunun aksine, 405 Yönteme İzin Verilmiyor hatası, sunucu tarafı sorunu olarak kabul edilir. Sitenizin 405 hatasından etkilendiğini gösteren yaygın varyasyonlardan bazıları şunlardır:

  • 405 İzin yok
  • 405 Yöntemine İzin Verilmiyor
  • izin verilmeyen yöntem
  • HTTP Hatası 405
  • HTTP Hatası 405 Yöntemine İzin Verilmiyor
  • HTTP 405 Yöntemine İzin Verilmiyor
  • Hata 405 Yöntemine İzin Verilmiyor

405 Yöntemine İzin Verilmiyor Hatası Neden Oluşur?

405 Yöntemine İzin Verilmiyor oldukça gizemlidir. Sitenize ne olduğunu belirtir ancak neden olduğunu belirtmez, bu da nedenini belirlemenizi ve hatayı düzeltmenizi zorlaştırır. Bunun birden çok nedeni var; kötü kodlanmış eklentiler veya temalar, göz atma önbelleği, güncellenmemiş site vb. Bir sonraki bölümde bu hatanın daha fazla nedenini ve bunları nasıl kolayca düzeltebileceğinizi okuyalım.

Okumak:  E-ticaret SEO için Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır?

WordPress'te “405 Yöntemine İzin Verilmiyor” Hatasını Düzeltme

WordPress'te 405 Yönteme İzin Verilmiyor hatasını düzeltmenize yardımcı olmak için sorunu ve en yaygın çözümlerini açıkladım.

  1. Çalışan En Son WordPress Site Sürümünüze Geri Dönün
  2. Doğru URL'yi Girip Girmediğinizi Kontrol Edin
  3. Eklentileri ve Temaları Devre Dışı Bırakın
  4. Beklenmeyen Veritabanı Değişikliklerini Kontrol Edin
  5. Sunucu Tarafı Günlüklerine Bakın
  6. Sunucunuzun Yapılandırmasını Onaylayın
  7. Dosya İznini Ayarla
  8. Uygulama Kodunuzda veya Komut Dosyalarınızda Hata Ayıklama
  9. Tarayıcı Önbelleğinizi Temizleyin
  10. A Kayıtlarını Kontrol Edin
  11. Hosting Desteğinizle İletişime Geçin

1. Çalışan En Son WordPress Site Sürümünüze Geri Dönün

Herhangi bir sorun veya hata söz konusu olduğunda yedeklemeler hayati bir rol oynar. 403, 404 ve daha fazlası gibi hataları düzeltmenin kolay bir yoludur.

DreamHost gibi pek çok iyi barındırma şirketi, uygulamalarınız için otomatik yedeklemeler sunar. Dolayısıyla, barındırma sağlayıcınızın otomatik yedeklemeleri varsa, 405 Yönteme İzin Verilmiyor Hatası ile karşılaşıyorsanız, çalışan önceki sürümünüze geri dönün.

2. Doğru URL'yi Girip Girmediğinizi Kontrol Edin

WordPress sitenizde 405 Yönteme İzin Verilmiyor Hatasına neden olan yanlış bir URL girmiş olmanız mümkün olabilir. Bu nedenle ziyaret ettiğiniz sayfa/site/URL'yi yanlış yazmadığınızdan emin olmak için URL'nizi kontrol edin. Birçok site sahibi, güvenlik nedeniyle insanların yanlış sayfaları ve yanlış URL'leri ziyaret etmesine izin vermez.

3. Eklentileri ve Temaları Devre Dışı Bırakın

Eklentiler WordPress sitenizin işlevselliğini ve deneyimini geliştirirken temalar da estetik değerini artırır. Ancak birbirleriyle veya WordPress sitenizle çakışmaları hatalara yol açabilir.

Yakın zamanda bir eklenti/tema yüklediyseniz veya güncellediyseniz ve sorununuzun esasının bu olduğundan şüpheleniyorsanız bunları devre dışı bırakın. Bunun için şu adrese gidin: WordPress Kontrol Paneli > Eklentiler > Tüm Eklentiler Ve Devre dışı bırakmak her eklenti. Daha sonra WordPress sitenizi tekrar ziyaret edin. Herhangi bir eklentiyi devre dışı bırakarak URL'niz için sorun çözüldüyse suçluyu buldunuz. Değilse, WordPress temanız için de aynısını yapın.

WordPress Kontrol Panelinize erişiminiz yoksa bunu FileZilla aracılığıyla yapabilirsiniz. FileZilla'yı açın ve sunucu kimlik bilgilerinizi (IP, Kullanıcı Adı ve Şifre) ekleyin. Sonra şuraya git public_html dosya > wp içeriği dosya > ve eklentiler klasörünün adını “xyzplugins” gibi bir adla değiştirin. Sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

Okumak:  Duygusal Reklamcılık: Markalar İnsanların Satın Almasını Sağlamak İçin Duyguları Nasıl Kullanıyor?

URL’niz çalışmaya başlarsa, klasör adını “xyzplugins” klasöründen “plugins” olarak değiştirin. Soruna hangi eklentilerin neden olduğunu kontrol etmek için WordPress kontrol panelinizi açın ve her eklentiyi etkinleştirin.

4. Beklenmeyen Veritabanı Değişikliklerini Kontrol Edin

Eklentiler veritabanınızı günceller. Önceki adımda eklentiyi devre dışı bıraktıktan veya kaldırdıktan sonra tablolarınızın değiştirilip değiştirilmediğini kontrol edin. Veritabanı tablolarını barındırma platformunuzdaki veritabanı başlatma seçeneği aracılığıyla kontrol edebilirsiniz. Bundan sonra tabloları teşhis edebilir ve manuel olarak arayabilirsiniz.

DreamHost ile bunu kolayca kontrol edebilirsiniz. Veritabanı Yöneticisi.

5. Sunucu Tarafı Günlüklerine Bakın

Sunucu/uygulama günlüklerinizi analiz etmek, herhangi bir sorun hakkında daha fazla bilgi edinmek için mükemmel bir uygulamadır. Dinamik istekleri, karşılaştığınız sorunları, statik varlıkları, ayrıntılı süreç bilgilerini, bellek ve CPU kullanımını ve daha fazlasını analiz etmenize yardımcı olacaktır.

Uygulamanızı DreamHost üzerinde çalıştırıyorsanız birkaç tıklamayla loglarınızı görüntüleyebilirsiniz. Uygulama Yönetimi panelinde kontrol edebileceğiniz bir bölüm bulunmaktadır. Erişim & Hata kütükler.

Erişim günlüğü Apache, Nginx ve PHP'ye bölünmüştür. Bu bölümden istekleri ve işlem bilgilerini görüntüleyebilirsiniz.

Hata günlükleri, karşılaşılan hatalar ve olası sorunlar hakkındaki bilgileri gösterir.

6. Sunucunuzun Yapılandırmasını Onaylayın

Her WordPress uygulaması bir web sunucusunda çalışır ve tarafından önerilenler WordPress.org Apache ve Nginx'tir. Hangi web sunucusunu kullandığınızdan emin değilseniz uygulama dosyalarınızı kontrol edin. .htaccess dosyası, web sitenizi bir Apache web sunucusunda çalıştırdığınız anlamına gelir; Öte yandan, bir nginx.conf dosyası Nginx'te olduğunuz anlamına gelir.

.htaccess dosyası şurada bulunur: uygulamalar//public_html ve nginx.conf şurada bulunur /usr/local/etc/nginx.conf

Daha sonra, web sunucusu yapılandırma dosyanızı (Apache için .htaccess ve Nginx için nginx.conf) metin düzenleyici aracılığıyla açın ve Yeniden Yazma yönergelerini arayın. Web sunucusu dosyanızın bir kopyasını oluşturun (önlem amacıyla) ve herhangi bir “R=405” Yeniden Yazma Kuralı görürseniz, sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol etmek için “#” (başlangıç) ekleyerek bu kural hakkında yorum yapın.

7. Dosya İznini Ayarlayın

Bazen dosya izninin yanlış yapılandırılması nedeniyle 405 hatasıyla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle dosya izninizi klasörler için 755, dosyalar için 644 olarak ayarlamanız gerekir. Dosya iznini FileZilla gibi FTP istemcisinden ayarlayabilirsiniz veya DreamHost kullanıcısıysanız dosya/klasör iznini FTP istemcisinden sıfırlayabilirsiniz. Uygulama Yönetimi paneli > Uygulama Ayarları.

Okumak:  Instagram Com Dondurma: Türkçe Yazılmış En Lezzetli Dondurma Sıralaması 2022

8. Uygulama Kodunuzda veya Komut Dosyalarınızda Hata Ayıklayın

Web sitenize Hata 405'e neden olan herhangi bir özel kod eklemiş olabilirsiniz. 405 Yönteme İzin Verilmiyor hatasının nedenini bulmak için bir hazırlama web sitesi oluşturmalı ve manuel olarak hata ayıklamaya başlamalısınız.

9. Tarayıcı Önbelleğinizi Temizleyin

Yukarıdaki sorun giderme işlemlerinin tümünü gerçekleştirdiyseniz ve WordPress sitenizde hala 405 Yönteme İzin Verilmiyor hatasıyla karşılaşıyorsanız, tarayıcı önbelleğinizi, çerezlerinizi ve geçmişinizi temizleyin. Veya sitenizin URL'sini Gizli modda açın.

Yukarıdaki yöntemlerden biri sorununuzu çözmüş olabilir ancak önbellek hala 405 ile karşılaşmanıza neden olabilir.

10. A Kayıtlarını Kontrol Edin

WordPress'inizde 405 hatalarına neden olabilecek nedenlerden biri, Alan Adı Sisteminizin (DNS) hatalı ayrıntılarıdır. A Kayıtlarınızın alan adınızı ve alt alan adlarınızı özel bir IP adresine yönlendirdiğinden emin olmanız gerekir. DNS'nizin ayarları kullandığınız barındırma sağlayıcısına bağlıdır.

DreamHost kullanıcısıysanız Alan Adınızı Haritalamak ve DNS Kayıtlarını Yönetmek için aşağıdaki videoya başvurabilirsiniz.

11. Hosting Desteğinizle İletişime Geçin

Yukarıdaki sorun giderme işlemlerinin tümü sorunu çözmenize yardımcı olmadıysa sorgunuzu barındırma desteğinizle paylaşmak ve sorunu düzeltmek veya 405 Yöntemine İzin Verilmiyor Hatası ile karşılaşmanızın nedenini bulmak iyi bir adımdır. İyi barındırma sağlayıcılarının çoğu, site sorunlarınızı çözmenize yardımcı olmak için canlı sohbet veya bilet yardımı sunar.

Özet

405 hatasını çözmenin yolları çoktur ve siteden siteye farklılık gösterebilir. 405 Yönteme İzin Verilmiyor hatasını düzeltmenin en kolay 11 yöntemini ele aldım ve bu makalenin sorunu çözmenize yardımcı olacağını umuyorum. Başka bir sorun giderme yöntemi biliyorsanız, lütfen aşağıdaki yorum bölümünde paylaşın.

×

Bültenimizi Alın
En son güncellemeleri ve eğitimleri ilk alan siz olun.

Bize Abone Olduğunuz için Teşekkür ederiz!




Posta listemize üye olun:

Bizi Facebook üzerinden takip et!