Teknoloji Pazarlama, Bloglarınızdan ve Gadget'larınızdan Para Kazanın

Rakibinizin Reklamlarını Nasıl Bulabilirsiniz? (7 Etkili Yol)

 Rakibinizin Reklamlarını Nasıl Bulabilirsiniz?  (7 Etkili Yol)

Rakipleriniz, zekanızla alt etmeniz gereken amansız rakiplerden çok daha fazlasıdır; onlar aynı zamanda paha biçilemez bir içgörü kaynağıdır! En iyilerden öğrenmek, daha iyi kampanya stratejileri geliştirmenize, onların zayıf noktalarını tespit etmenize ve rekabette öne geçmenize yardımcı olur.

Rekabet avantajı kazanmanın bir yolu rakiplerinizi gözetlemektir.

Etik olmayan bir şey önerdiğimi varsaymadan önce beni dinleyin. Bu casusluk ya da fikir hırsızlığı değil; sadece akıllıca bir iş!

Rakiplerinizin hangi reklamları yayınladığını öğrenerek onların mesajlarını ve hedef kitlesini anlayacaksınız. Ayrıca kendi araştırmanıza bir adım önde başlayacak, hem zamandan, hem de paradan tasarruf edecek ve yol boyunca birçok baş ağrısından tasarruf edeceksiniz.

Ancak rakibinizin reklamlarını bulmanın en ince ayrıntılarına dalmadan önce bunun neden değerli bir yatırım olduğunu anlayalım.

  1. Rakibinizin reklamlarını neden gözetlemelisiniz?
  2. Rakibinizin reklamlarını kontrol etmek için çevrimiçi araçlar
  3. BenzerWeb
  4. Facebook Reklam Kitaplığı
  5. instagram
  6. heyecan
  7. Reklam Engelleyicinizi devre dışı bırakma
  8. Google Reklamları
  9. Adbeat
  10. Rakiplerinizin tüm pazarlama stratejisini neden gözetlemelisiniz?
  11. Genel çıkarımlar

Rakibinizin Reklamlarını Neden Gözetlemelisiniz?

Google reklamları, Facebook reklamları, Instagram reklamları; potansiyel reklam platformlarının listesi uzayıp gidiyor. Kendi stratejinizi geliştirdiyseniz muhtemelen bu araçlardan birini kullanıyorsunuzdur. Ancak bu kadar çok platform varken, nereden başlayacağınızı bilmek bile zor, ancak tek başına sürekli olarak mutlu izleyicileri sadık, geri dönen müşterilere dönüştüren reklamlar üretiyor!

İşin özü şudur: Hepsi olmasa da büyük markaların çoğu, neyin işe yarayıp neyin yaramadığını değerlendirmek için rakiplerini gözetliyor.

Rakiplerinizin reklamlarını gözetlemenin başlıca faydalarını gözden geçirelim:

Deneme yanılma yoluyla zamandan tasarruf edin – Hangi reklamların hedef kitlenizin hayal gücünü yakaladığını bilmek, kendi kampanyalarınıza bir adım önde başlamanızı sağlar. Başarılı olma umudu olmayan reklamlar oluşturmak için zaman kaybetmezsiniz.

Eğrinin ilerisinde kalın – Büyük markalarınızın reklam kampanyalarının temellerini kavradığınızda, diğer küçük oyuncuların zayıf noktalarını hızla tespit edebilirsiniz. Endüstri devlerinin öğrenme aşamasını çoktan geçtiklerini, dolayısıyla onların stratejilerini uygulayarak rakiplerinizin önüne geçeceğinizi unutmayın.

Güvenle yenilik yapın – Neyin işe yaradığını net bir şekilde anladığınızda, kendi reklamlarınızla daha yaratıcı ve yenilikçi olabilirsiniz. Bu, reklamlarınıza mizah katmak kadar basit ya da yeni ve radikal bir konsept sunmak kadar cesur olabilir.

Hedef kitlenizi anlayın – İlk etapta kimi hedefleyeceğinizden emin değil misiniz? Rakiplerinizin reklamları onları anlamanın ilk adımıdır. Reklamları daha yaşlı bir demografiye mi yoksa genç sporculara mı yönelik? Metin tabanlı reklamları mı yoksa görselleri mi tercih ediyorlar? Kimi hedeflemeniz gerektiğini bilmek için onları analiz edin.

Paha biçilmez kaynaklardan tasarruf edin – Yeni reklamlar oluşturmak genellikle araştırmacıları, tasarımcıları ve bir metin yazarını işe almayı gerektirir. İşleri bir adım öteye taşımak istiyorsanız bir pazarlama ajansıyla da anlaşabilirsiniz. Ancak bunlar hızla birikebilir ve banka hesabınızda önemli bir çöküntü yaratabilir.

Rakip Reklamlarınızı Bulmak İçin Kullanabileceğiniz Araçlar

Kendi kampanyanız için rakiplerinizin reklam performansını analiz etmek üzere bu araçları ve yöntemleri deneyin:

BenzerWeb

Herhangi bir reklam kampanyasının ilk adımı hangi platformun kullanılacağını bilmektir. Hedef kitleniz varlıklı ve yaşlıysa, örneğin emlak yatırımcılarıysa (genç nesle hitap eden) Tiktok yerine LinkedIn'e öncelik vermek isteyebilirsiniz.

BenzerWeb, rakibinizin web sitesi trafiğini ve performansını izleyen bir web analiz aracıdır. Daha spesifik olarak, sitelerine yapılan toplam ziyaret sayısına ilişkin bir tahmin sunarak hangi sosyal platformların en fazla trafiği çektiğini görmenize olanak tanır. Ayrıca, SEO amacıyla hangi spesifik anahtar kelimeyi kullandıklarını da göreceksiniz.

Başlamak için aşağıdakileri yapın:

  1. Başını aşmak benzerweb.com.
  2. Rakibinizin URL'sini yazın.

Burada, toplam web sitesi ziyaretleri, hemen çıkma oranları, ortalama ziyaret süreleri vb. gibi çok sayıda harika veri elde edeceksiniz. Ancak asıl bakmak istediğimiz şey, ister organik aramadan, ister ücretli aramadan ve sosyal medyadan olsun, trafik kaynaklarıdır.

Aşağıda örnek olarak popüler bir boya ve kaplama şirketi olan Sherwin-williams.com'u kullanmaya karar verdim:

Benzer Web Pazarlama Kanalları

Yukarıda gösterildiği gibi Sherwin-williams büyük ölçüde doğrudan ziyaretlere ve organik aramaya güveniyor. Ancak diğer trafik kaynakları arasında ücretli arama (%7,33) sosyal medya (%1,55) ve görüntülü reklamlar (%0,76) yer alıyor. Bu bilgilerden SEO, Google reklamları (PPC) ve sosyal medyaya odaklanmak isteyebilirsiniz.

Okumak:  Snapchat Çizgi Kurtarma: Çizgilerinizi Geri Almak İçin Adım Adım Kılavuz

Şimdi sosyal ağ dağıtımlarını görmek için aşağı kaydırın.

Benzer Web Sosyal Trafiği

Yukarıdaki verilere göre Sherwin-Williams, kampanyaları için öncelikli olarak Pinterest (%47) ve Facebook'u (%23,39) kullanıyor. Bu platformları kendiniz için kullanmak isteyebilirsiniz veya pazar fırsatlarını ortaya çıkarmak için Instagram ve Youtube gibi ihmal edilmiş reklam platformlarına odaklanabilirsiniz.

Benzer Web Görüntülü Reklamcılık

Sherwin-Williams'ın yedi reklam ağı var; dailymail, textfixer ve msn'de reklam yayınlanıyor. Hangi reklam ağlarını kullandıklarını ve reklamlarını bağladıkları diğer yayıncıları öğrenmek için pro sürüm için ödeme yapmanız gerekir. Ancak ücretsiz sürüm hala harika bir başlangıç ​​noktasıdır.

Benzerweb'i kullanırken en az 5-10 rakibi analiz ederek hangi platformları kullandıklarını görün. Aralarındaki kalıpları ve benzerlikleri belirleyin ve öne çıkmanın yollarını arayın.

Facebook Reklam Kitaplığı

Geçtiğimiz yıl yaşanan skandallar Facebook için sorunlu olsa da pazarlamacılar için beklenmedik bir avantajla sonuçlandı: Facebook Reklam Kitaplığı. Bu kütüphane, tüm kullanıcıların ve kullanıcı olmayanların bir rakibin aktif reklamlarına erişmesine, görüntülemesine ve analiz etmesine olanak sağlar.

Rakipleriniz başarılı Facebook reklamları yayınlıyorsa, bunu nasıl yaptıklarını görebilir ve bu taktikleri kendi pazarlama çalışmalarınıza dahil edebilirsiniz.

Sherman-Williams (önceki örneğimiz) pek Facebook hayranı olmadığından, örnek olarak Tasty'yi (parlak ve moral verici pazarlama stratejileriyle tanınan bir şirket) kullanalım.

Rakibinizin gerçek reklamlarına facebook Reklam kitaplığı aracılığıyla nasıl erişebilirsiniz:

  1. Rakibinizin Facebook sayfasına gidin. Bu durumda Tasty's'e bakıyoruz.
  2. Bulmak için devam edin 'Sayfa Şeffaflığı bölümü'.
  3. Tıklamak 'Hepsini gör'.
  4. Aşağı kaydırın ve 'Reklam Kitaplığı bölümü'.
  5. Buradan geçmiş ve şimdiki tüm reklamlar tüm ihtişamıyla görülebilir.
Facebook Reklam Kitaplığı

Facebook Reklam Kitaplığı

Tasty, geçmişi 27 Kasım 2018'e kadar uzanan 510 reklam yayınladı. Hangi eyaletleri hedeflediklerini, gösterimleri, harcanan tutarı ve amaçlanan demografik bilgileri görmek için reklamı tıklayın. Bu ölçümlerin tümü, hangi reklamın en iyi olduğunu belirlerken çok önemlidir.

Peki reklamların kendisi ne olacak?

Her reklamın dikkat çekmek için bir yemek tarifi videosu ve bunun neyle ilgili olduğuna dair küçük bir metin açıklaması içerdiğini açıkça görüyoruz. Bir eylem çağrılarının bile olmadığına dikkat edin; amaçları yalnızca eğitmek ve eğlendirmektir.

Bu veriler daha sonra kendi reklamlarınızı şekillendirmek için kullanılabilir. Benzer bir işletme yürütüyorsanız, belki de satış yerine bilgi sağlamaya odaklanmak ideal olabilir. Sektörünüzde neyin işe yaradığını daha iyi anlamak için yine çeşitli rakipleri incelemek isteyeceksiniz.

Ne arayacağınızdan emin değilseniz aşağıdakileri not alın ve oradan devam edin:

  • Ne tür bir kopya kullanıyorlar? yani duygusal/bilgilendirici
  • Soru soruyorlar mı yoksa bir hikaye mi anlatıyorlar?
  • Eylem çağrısı nedir ve nerede?
  • Ne tür görseller kullanıyorlar?
  • Hangi yazı tipini, yazı tipi boyutunu ve rengini kullanıyorlar? Yazı tipi konumlandırmasını da kontrol edin!
  • Tüm reklamlar için belirli bir tasarım temaları var mı yoksa değişiyor mu?
  • Animasyon/hareketli görseller var mı?
  • Reklamda düğmeler, yorumlar vb. gibi etkileşim öğeleri var mı?

Kopyalamanın işe yaramayacağını unutmayın; her zaman benzersiz bir şey bulmaya çalışın. Rakibinizin ucuz taklidi olmak için burada değilsiniz, devralmak için buradasınız!

Rakiplerinizin stratejileri hakkında bilgi edinmek için kapsamlı bir reklam kitaplığı mı arıyorsunuz? O halde Foreplay.co'in reklam kitaplığı aracını deneyin! Rakip reklamlarını kaydedin ve görüntüleyin, filtreler ekleyin ve reklam klasörlerini ekibinizle paylaşın. Başarılı reklamverenlerin kullandığı taktikleri analiz edin ve rakiplerinizden bir adım önde olun!

Reklamları Kaydet Chrome Uzantısı

instagram

Rakibinizin instagram reklamlarını gözetlemenin iki yolu vardır. İlki hem facebook hem de instagram reklamlarının bulunduğu facebook reklam kütüphanesine gitmek. Daha sonra sosyal medya reklamlarını tercih ettiğiniz platforma (FB veya Instagram) göre filtreleyebilirsiniz.

Alternatif olarak doğrudan Instagram'a gidebilir ve aşağıdakileri yapabilirsiniz:

  1. Instagram'a gidin ve rakibinizin kullanıcı adını yazın.
  2. Yayınladıkları reklamları, günlük makaraları ve gönderileriyle birlikte görüntüleyin.

heyecan

Twitter'a tıpkı Instagram gibi erişim oldukça kolaydır. Yayınlanan ve geçmiş reklamların yanı sıra toplam görüntüleme, yorum, beğeni ve retweet sayıları gibi etkileşim düzeylerini de görebilirsiniz. Twitter'ın filtreleme seçeneği olmadığından her birini ayrı ayrı incelemek için listeyi aşağı kaydırmanız gerekir.

Rakiplerinizin hangi reklamları yayınladığını öğrenmek için şu basit adımları izleyin:

  1. Twitter'a gidin ve rakibinizin kullanıcı adını yazın.
  2. Profillerinde, 'medya'.
  3. Daha sonra mevcut reklam kampanyalarını göreceksiniz.
Twitter Reklamları

Reklamların yanı sıra banner ve tweetlerini de not alabilirsiniz. Örneğin Starbucks, tweetlerden müşteri yorumlarını cezbetmeye ve yeni ürünler için müşteri geri bildirimlerinin retweetlerine kadar uzanan markalı içeriklerin bir karışımını sunuyor.

Twitter Reklamları

Başarılarını taklit edecekseniz, çok çeşitli içerik sağlamanıza yardımcı olur. Unutmayın, etkileşim çok önemlidir; hedef kitlenizin durup düşünmesini veya daha iyisi yorum yapmasını ve etkileşime geçmesini sağlayacak reklamlar/tweetler oluşturmaya çalışın.

Okumak:  Telefon Numaranızı Snapchat'tan Nasıl Kaldırırsınız?

Reklam Engelleyicinizi Kapatın (Bekle, ne?)

Amacınız rakiplerin reklamlarını görüntülemekse, o zaman aslında ilk etapta onları görmeniz gerekir. Reklam engelleyiciniz gelen reklamları devre dışı bırakarak, rakiplerinizin size göstermek için çok çaba harcadığı şeyleri görmenizi engeller.

Görüyorsunuz, rakipler size reklamlarını yalnızca bir kez göstermiyorlar. İlgi gösterdiyseniz, yani reklama tıkladıysanız, satın alana veya ilginizi kaybedene kadar size daha fazla reklam sunulacaktır. Bunlara yeniden hedefleme reklamları denir ve bunlar yalnızca sık sık değil, çeşitli platformlarda da görünür.

Rakip reklamlarını görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatmanız ve gördüğünüz reklamları not etmeniz yeterlidir. Belirtildiği gibi metni, tasarımı ve görselleri kontrol edin; bunların tümü kendi reklamlarınızı oluşturmanıza katkıda bulunacaktır.

Rakiplerinizin reklamlarını yüzünüz morarıncaya kadar görüntülemek için bu adım adım süreci izleyin:

  • Ana rakiplerinizi tanımlayın ve listeleyin. (5-10 yeterli olacaktır)
  • Web sitelerine ve sosyal sayfalarına gidin.
  • Çerezlerini kabul edin veya reddedin – kabul et'i tıklayın!
  • Reklam engelleyicinizi devre dışı bırakmaya devam edin.
  • İnternette gezinmeye devam edin ve reklam yağmurunun keyfini çıkarın.
  • Ayrıca bunların ekran görüntüsünü alabilir ve daha sonra başvurmak üzere bir klasöre koyabilirsiniz.

Rakip reklamlara tanık olmanın yanı sıra sizi nereye götürdüklerini de görmek istersiniz. Onlara tıklayın ve hangi açılış sayfasına yönlendirildiğinizi görün, ardından kendinize şunu sorun:

  • Yalnızca bu reklama ayrılmış belirli bir açılış sayfaları var mı?
  • Reklamları sizi ürün sayfası yerine bir blog gönderisine mi yönlendiriyor? Eğer öyleyse, blog yazısının amacını anlayın.
  • Açılır pencere veya abone olma sayfaları var mı?
  • Açılış sayfasında ne tür görseller var? Ve benzeri.

Sonunda rakiplerinizin nasıl pazarlama yaptığını ve onlar için en iyi reklam stratejisi türünün hangisi olduğunu anlamak için yeterli veriye sahip olacaksınız.

Google Ads – Google Anahtar Kelime Planlayıcı ve Ahrefs

Google Ads harika; aracıyı atlıyor ve doğrudan müşterilerinize gidiyor. Başka bir deyişle bunlar, Google'ın Arama Motoru Sonuçları Sayfasının (SERP) üst kısmında görünen ve sitenizin diğerlerinden önce ilk sıralarda yer almasını sağlayan reklamlardır. Her tıklama ücretlendirildiğinden, Tıklama Başına Ödeme (TBÖ) Reklamları olarak da bilinirler.

Rakiplerinizin anahtar kelimeler için ne kadar teklif verdiğini doğrudan göremeseniz de, fikir edinmek için biraz araştırma yapabilirsiniz. Daha fazla bilgi edinmek için çeşitli platformlar olsa da, biz kişisel favorilerimden ikisi olan Google Anahtar Kelime Planlayıcı ve Ahrefs'i tercih ettik.

Google Anahtar Kelime Planlayıcı

Google Anahtar Kelimesi, anahtar kelime arama hacmi, ortalama tıklama başına maliyet ve daha fazlası açısından doğruluğuyla bilinir. Sonuçta bu Google'a ait bir üründür, dolayısıyla şirket reklamlarının arama hacmini ve harcanan parayı daha doğru bir şekilde tahmin edebilmeleri sürpriz değildir.

Anahtar kelime planlayıcıyı kullanarak aşağıdaki talimatları izleyin.

  1. Google Ads hesabınıza giriş yapın.
  2. Rakibinizin reklamını yaptığını düşündüğünüz bir anahtar kelimeyi yazın.

Daha sonra, o anahtar kelimenin ortalama aylık aramalarının yanı sıra, o anahtar kelimenin fiyat teklifinin tahmini düşük ve yüksek aralığına ilişkin bir fikir edineceksiniz. Ayrıca bir anahtar kelimenin sıralamasının kolay mı yoksa zor mu olduğunu da görebilirsiniz.

Ahrefler

Ahrefs, muhtemelen Google Anahtar Kelime Planlayıcı kadar doğru olmasa da, rakiplerinizin sıralamada yer aldığı birincil ve alakalı anahtar kelimeler hakkında harika bilgiler verir. Daha da önemlisi, ödeme yaptıkları anahtar kelimeleri göreceksiniz.

Rakibinizin reklamlarını gözetlemek amacıyla Ahrefs'i kullanmak için aşağıdakileri yapın:

  1. Ahrefs'e git 'Site Gezgini'.
  2. Rakibinizin URL'sini yazın. Bu durumda milkqueen.com'u kullanacağız.
  3. Şu yöne rotayı ayarla 'Ücretli anahtar kelimeler'.
  4. Teklif verdikleri arama anahtar kelimelerini ortalama fiyatlarıyla birlikte arayın.
Ahrefs Ücretli Anahtar Kelimeler

'Ücretli Anahtar Kelimeler'in altındaki Reklamlar düğmesini de tıklayabilirsiniz. Burada rakiplerinizin reklamlarını, hedefledikleri anahtar kelimelerle ve trafikle birlikte göreceksiniz. Bu bilgilerden yola çıkarak onların başarısını tekrarlamayı deneyebilirsiniz.

Ahrefs Ücretli Anahtar Kelimeler

Adbeat

Adbeat, tüm büyük reklam ağlarından veri derleyen bir platformdur. Daha önce duymadıysanız, bunun önemini azaltmasına izin vermeyin; rakiplerinizi gözetlemek için inanılmaz derecede faydalıdır!

Site, hizmetlerinin yalnızca bir kısmı için ücretsizdir, ancak yine de ihtiyacınız olanı elde etmek için derinlemesine araştırma yapmanız için yeterlidir.

Adbeat'te casusluk yapmaya başlamak için şu özetlenen adımları uygulamanız yeterlidir:

  1. Git Adbeat.com
  2. Bir hesap oluşturun (güvenin bana, birkaç dakikalık çabaya değer!)
  3. Rakibinizin marka adını yazın

Örnek rakiplerimi sizler için güncel tutmak istediğim için yeni bir rakip deneyeceğim: FedEx.

Arama çubuğuna rakibinizin adını yazdıktan sonra kendi şirketinizle en alakalı URL'yi seçin. Bu durumda seçeceğiz Fedex.com.

Adbeat, ilk bakışta bile gerçekten yararlı veriler sunuyor!

Okumak:  Video Seslendirme Nasıl Seçilir (8 İpucu)
Adbeat'e Genel Bakış

Hemen, FedEX'in bu ay 628 reklam yayınladığını göreceksiniz; bu geçen aya göre 40 reklam daha fazla. %46'sı, gerçek zamanlı olarak medya alıp satan otomatik reklamlar olan programatik reklamlardı. Reklamveren ile medya kuruluşu arasında müzakere edilmesi gereken manuel reklamların aksine, programatik reklamlar süreci kolaylaştırır.

Adbeat'e Genel Bakış

Ayrıca FedEX'in tercih ettiği reklam boyutlarını, kaç yayıncıyı hedeflediğini ve en uzun reklamın yayınlandığı gün sayısını da görüntüleyebilirsiniz. Biraz daha aşağı kaydırırsanız işin ilginç kısmına, yani reklamların kendisine geçeceğiz.

Adbeat'e Genel Bakış

Burada FedEX'in ne kadar standart ve yerel reklama sahip olduğunu, video reklamlarını ve açılış sayfalarını daha aşağı kaydırdığınızda görebilirsiniz. Ne yazık ki, reklam kitaplıklarına erişmek ve tüm FedEX reklamlarını ve etkileşim düzeyleri, reklam boyutu vb. gibi diğer yararlı verileri görüntülemek için profesyonel sürüme ihtiyacınız olacak. Önerilen 499 ABD doları tutarındaki gelişmiş aylık ödeme planı, küçük işletmeler için biraz pahalı olsa da, daha büyük olanlar için idealdir.

Yalnızca ücretsiz sürümüyle bile, bir rakibin dijital varlığının kapsamını anlamak açısından oldukça faydalıdır. Bunun nedeni, yayınladıkları reklam sayısını, reklam türlerini ve ne tür içeriğin tanıtımını yaptıklarını görebilmenizdir.

Neden Rakibinizin Sadece Reklamlarını Değil Tüm Pazarlama Stratejisini de Gözetlemelisiniz?

Bu makale yalnızca reklamlara ayrılmıştır, ancak iyi bir pazarlama, yalnızca reklam oluşturmanın çok ötesine geçer. İyi bir pazarlama stratejisi, müşterilere ulaşmak için çeşitli taktikleri birlikte kullanır ve potansiyel müşterileri müşterilere dönüştürmek için tüm pazarlama hunisini kullanır.

Aşağıda kullanabileceğiniz birkaç pazarlama stratejisi bulunmaktadır:

  • E-posta kampanyaları.
  • İçerik pazarlama stratejisi, yani hangi blog konularını yayınlamayı sevdikleri.
  • En iyi arama motorlarında anahtar kelime sıralamasını iyileştirmek için SEO.
  • Halkla ilişkiler – kiminle çalışıyorlar?
  • Tüm sosyal medya varlığı, yani ne tür tweetler, gönderiler ve içerik paylaştıkları.
  • İşbirlikleri, özel fırsatlar veya sponsorluklar gibi çevrimdışı stratejiler.

Rakipleri gözetlerken yalnızca reklamlarını değil, pazarlama stratejilerinin her yönünü araştırmaya çalışın. Örneğin, rakibinizin aktif bir blog bölümü varsa, hangi yayınlanmış gönderilerin en fazla trafiği getirdiğine bakın. Bu neyle ilgili ve CTA'larını nereye konumlandırıyorlar?

Reklamlar gibi e-posta kampanyaları da bir hizmet veya ürün satmayı amaçlamaktadır. Rakiplerinizin e-posta bültenlerine abone olun ve ne tür içerik ürettiklerini görün. Ürün lansmanları ve indirimler hakkında bilgi gönderiyorlar mı? Satış dışında hangi içerikleri paylaşıyorlar?

Bunlar, rekabet analizinizi reklamların dışına nasıl genişletebileceğinize dair yalnızca birkaç örnektir. Pek çok işletme kapsamlı bir rekabet analizi yapmak için profesyonel bir ekip tutarken, uygulamalı olmayı deneyin ve casusluğun bir kısmını kendiniz yapın. Kendinizi rakibinizin tüm pazarlama stratejisine kaptırarak ne yapacağınızı ve onu nasıl daha iyi yapabileceğinizi bileceksiniz.

Özet

Yaratma sürecinde orijinal olmayı vurgulamış olsak da, bozulmamış bir şeyi düzeltmek de sizin işiniz değil. Rakip araştırmanızı yapın, onlar için neyin işe yaradığını bulun ve bunu kendi markanıza uyacak şekilde uyarlayın.

Tartıştığımız ana noktalardan birkaçını hızlıca gözden geçirelim:

  1. Yerel işletmelerden küresel işletmelere kadar en az 5 rakibinizi not edin.
  2. Yayınladıkları her reklamı ve kampanyayı görmek için reklam engelleyicinizi devre dışı bırakın ve tüm çerezleri kabul edin.
  3. Rakibinizin en iyi reklam grubunu trafiğe ve ilgili kaynaklara göre analiz etmek için Benzerweb'i kontrol edin. Daha sonra hangi platformları ziyaret edeceğinizi bileceksiniz.
  4. Facebook reklam kitaplığı veya instagram gibi en fazla trafiği yönlendiren başlıca sosyal ağlarını ziyaret edin.
  5. En başarılı reklamlarını analiz etmeye başlayın. Görselleri, metni, başlığı, CTA'ları vb. kontrol edin.
  6. Reklamlarının açılış sayfasını ziyaret edin ve yukarıda bahsettiğimiz her şeyi not alın.
  7. Rakiplerinizin kullandığı ve reklam yayınladığı PPC anahtar kelimeleri için Ahrefs ve Google Anahtar Kelime Planlayıcı'yı kontrol edin.
  8. Rakiplerinizin neyi yayınlamayı sevdiği konusunda net bir fikir sahibi olduğunuzda, bu bilgiyi kendi bilgilerinize uygulayın.
  9. Son olarak e-posta ve içerik gibi kullandıkları diğer pazarlama stratejilerini keşfedin.

Unutmayın, pazarlama söz konusu olduğunda tekerleği yeniden icat etmeye çalışmıyorsunuz. Potansiyel müşteri adaylarınızda yankı uyandıracak kendi reklamlarınızı oluşturmak için (deneme yanılma sayfasını çoktan geçmiş olan) yerleşik rakiplerinizi ilham kaynağı olarak kullanın.

Bu makalenin size rakibinizin analizine başlamanız için gereken bilgileri verdiğini umuyoruz.




Posta listemize üye olun:

Bizi Facebook üzerinden takip et!