Çoğu yayıncı, en son blog gönderilerini görüntüleyen varsayılan bir blog ana sayfası kullanır. Bu yazıda size varsayılan ana sayfayı kullanmayı bırakıp kendi özel WordPress ana sayfanızı oluşturmanız gerektiğini anlatacağım.
Ayrıca bunu yapabilmek için teknik araçlara veya açılış sayfası yazılımlarına ihtiyacınız olduğunu da söylemek önemlidir.
Bu yazıda size WordPress'te standart araçlardan daha kullanışlı olan standart araçların nasıl kullanılacağını göstereceğim.
Standart Bir WordPress Ana Sayfasının İyi Olmamasının 3 Nedeni
Yararlı bilgi yok
Varsayılan WordPress ana sayfasında hiç kimse için yararlı bilgiler yoktur. Yayınlanmış içerikten başka hiçbir şeyi olmayan bir duvar fazla bilgi değildir.
Ana sayfa fırsatının yeterince kullanılmaması
İdeal olarak, bir işletmenin ana sayfası size bir bakışta işletmenin neyle ilgili olduğunu anlatmalıdır.
Aynı prensip bir blog için de geçerli olmalıdır.
Bilmiyorsanız yayıncılık ciddi bir iştir ve bu şekilde ana sayfanızdan alınması gerekir. Bir iş olarak ciddiye alınacaksa blogunuzun bir kullanım senaryosu olması gerekir.
WordPress'in varsayılan ana sayfası, yalnızca blog yazılarının bulunduğu ana sayfanın tüm avantajlarından yararlanamaz.
Sıkıcı
Yayınlanan içerikten oluşan bir duvar ciddi anlamda sıkıcıdır. Hemen hemen her blogun benzer bir ana sayfası vardır, ancak farklı renkler ve bireysel WordPress temalarından ilham alan tasarımlar vardır.
Ana sayfanızda daha yaratıcı olmanız gerekir.
Blogunuz için Benzersiz Bir Ana Sayfa Oluşturmanın Faydaları
Kişiselleştirilmiş ve benzersiz bir ana sayfa oluşturmak, standart bir ana sayfaya sahip olmaktan daha iyidir.
Her şeyden önce, herhangi bir çevrimiçi işletmenin, işin neyle ilgili olduğunu anlaması için ana sayfanın ana yer olduğunu anlamalısınız. Bu nedenle işle ilgili hemen hemen tüm yararlı bilgilere sahip olması gerekir.
İkincisi, benzersiz bir ana sayfa blogunuzun daha profesyonel görünmesini sağlar. İnsanlar doğal olarak sizi daha ciddiye alacaklardır.
Üçüncüsü, ana sayfanız daha fazla potansiyel müşteri veya hayran edinmenin veya işletmeniz için önemli olan herhangi bir şeyin kaynağı olabilir.
Dördüncüsü, özel bir ana sayfa SEO açısından standart bir ana sayfadan daha yararlı olabilir. Ana sayfanızdan diğer sayfalara doğal olarak bağlantı verebilir, SERP'lerde snippet'ler kazanmak için ana sayfaya yapılandırılmış veri kodu ekleyebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.
Son olarak, özel bir ana sayfaya sahip olmak standart bir ana sayfaya göre daha esnektir. Üstbilgiye, gövdeye veya altbilgiye herhangi bir şey ekleyebilir veya kaldırabilirsiniz. Varsayılan WordPress ana sayfasında gövde üzerinde çok az kontrole sahipsiniz, çünkü bu yalnızca blog yazılarınızdır ve başka hiçbir şey değildir.
WordPress'te Basit ve Benzersiz Bir Ana Sayfa Nasıl Oluşturulur
Tüm süreç sadece bu 3 adıma ayrılabilir.
- Yeni bir WordPress sayfası oluşturun
- Anasayfa olarak ayarla
- Yayınla
Sayfanızı oluşturmak için aşağıdaki adımları izleyin.
Sayfa başlığınızı “Ana Sayfa” yapın. Bu sayfa sizin ana sayfanız olacağından, daha fazla isimlendirmek SEO açısından iyi olmayabilir.
Okuyucularınızı selamlamak ve işletmenizi tanıtmak için kısa bir metin yazabilirsiniz. Bu, başlığınızdan sonraki bir sonraki blok olmalıdır. Hakkında sayfanız gibi başka bir sayfaya doğal olarak bağlantı verdiğinizden emin olun.
Sayfaya bülten katılım formunu girin.
Ve elbette yayınlanan içeriğinizi ana sayfanıza ekleyebilirsiniz. Sadece “son gönderiler” widget'larını kullanın ve buna göre özelleştirin.
Ek olarak, kaç gönderinin görüntüleneceğini ve diğer şeyleri daha da özelleştirebilirsiniz.
Başka ne ekleyebilirsiniz?
Çevrimiçi kursunuz veya kurslarınız var mı? Ana sayfada sunum yapın ve bunlara bağlantı verin. Bir aletin var mı? Başka bir blok ekleyerek ana sayfanızda bir pasajı görüntüleyin. Kendi videolarınız mı var, belki bir YouTube kanalınız mı? Neden YouTube video galerinizi veya oynatma listenizi ana sayfanıza eklemiyorsunuz?
Ek ipuçları
WordPress'teki düğme bloğunu iyi bir şekilde kullanın. Bu özellikle okuyucularınızı harekete geçmeye çağırmak için iyidir.
Örneğin, e-Kitabınızın bir resmini ekledikten sonra, altına bir “Şimdi Satın Al” düğme bloğu ekleyebilirsiniz.
İhtiyacınız olduğunda kullanırsınız sütun bloğu. Bu, bir blokta aynı satıra iki veya daha fazla öğe eklemenin yaratıcı bir yolu olabilir.
Otomatik reklamlara veya AI reklam yerleşimlerine bağlı kalmadan, reklam kodunu sayfanızın herhangi bir yerine manuel olarak ekleyebilirsiniz.
Ana sayfanızı görsel olarak çekici kılmak için her zaman gerektiğinde görseller kullanın.
Öne çıkan bir görsel belirleyin ancak bunun yayınlanan sayfada görüntülenmemesini tavsiye ederim. Çoğu tema bu özelliği sunar.
Gerekli tüm blokları ekledikten sonra Yayınla düğmesine tıklayın.
Yeni Oluşturduğunuz Sayfayı Ana Sayfa Olarak Ayarlama
Bu sayfayı oluşturduktan sonra varsayılan olarak otomatik olarak bir ana sayfanız olmayacaktır. Bunu ayarlamanız gerekiyor.
Görünüm > Özelleştir > Ana sayfa ayarları'na gidin.
“Ana sayfa ayarları” sayfasında statik bir sayfa seçin. Burada WordPress'e ana sayfanızı varsayılan sayfadan, seçtiğiniz önceden hazırlanmış bir sayfaya değiştirmesini söylersiniz.
Şimdi “ana sayfa” altındaki açılır menüye tıklayın ve daha önce oluşturulan “ana” sayfayı seçin.
Ana sayfanızı özellikle mobil cihazda önizleyin ve gerektiği gibi değişiklikler yapın. Her şey yolunda görünüyorsa yayınla'yı tıklayın.
Son düşünce
Gördüğünüz gibi, Elementor gibi web sitenizi gerçekten yavaşlatabilecek herhangi bir sayfa oluşturma aracını kullanmadan WordPress'te özel bir ana sayfa oluşturmak oldukça kolaydır.
Üstelik bu sayfa oluşturucuların kullanımı kolay değildir. Bu, bazı teknik beceriler gerektirir.
Ayrıca WordPress blogunuz için özel bir ana sayfaya sahip olmanın birçok avantajı olduğunu gördünüz. En önemlisi, ana sayfanıza çok yaratıcı bir şekilde herhangi bir şey ekleyip çıkarabileceğiniz için size çok fazla esneklik sağlar.
WordPress blogunuz için özel bir ana sayfa oluşturmanızı engelleyen şey nedir? Varsayılan ana sayfadan kurtulun ve blog yazma işiniz için daha yararlı bir şeyler yapın.
Bu makaleyi yararlı bulduysanız, her blog gönderisinin kaç kelime içermesi gerektiğini, blog yazarak para kazanmanın ne kadar sürdüğünü ve harika içeriğin nasıl yazılacağını öğrenmek isteyebilirsiniz.