Teknoloji Pazarlama, Bloglarınızdan ve Gadget'larınızdan Para Kazanın

WordPress Etiketler ve Kategoriler Altyapısı Oluşturun

WordPress Etiketler ve Kategoriler Altyapısı Oluşturun

Görselleri WordPress için optimize etmenizin birkaç nedeni vardır. Sunucu depolama alanını verimli bir şekilde kullanmanıza, bant genişliği kullanımını azaltmanıza ve içerik dağıtımını iyileştirmenize yardımcı olabilir. Ancak en önemli neden, web sitenizin dönüşümlerini artırmaya yardımcı olabilmesidir.

SwappieFinlandiya merkezli bir girişim olan Google'ın Önemli Web Verileri'ne odaklanmanın ve web sitesindeki görselleri optimize etmenin mobil geliri %42 artırdığını tespit etti. Henüz yapmadıysanız, görselleri WordPress için nasıl optimize edeceğinizi öğrenmelisiniz.

Öğrenmek için okumaya devam edin:

Optimize Edilmemiş Görseller WordPress'i Nasıl Yavaşlatır?

Görüntüler duyguları ve bilgileri kelimelerden daha etkili bir şekilde aktarır. Ancak dikkatli olmazsanız site hızınıza ve kullanıcı deneyiminize (UX) de zarar verebilirler.

Ortalama bir WordPress kullanıcısı gibiyseniz, muhtemelen sitenize optimizasyon araçları olmadan resim yüklersiniz. Bu, sunucunuzu yalnızca gereksiz verilerle doldurmakla kalmayıp, aynı zamanda sitenizin ziyaretçilerine de fazla veri sunduğunuz anlamına gelir.

Dosya boyutunun yanı sıra yanlış çözünürlük, boyut ve resim formatlarının kullanılması da sayfa yükleme sürelerine zarar verir.

Büyük resim boyutları şunlara yol açabilir: Kümülatif Düzen Kayması (CLS) Ve En Büyük İçerikli Boya (LCP) sorunlar. Ayrıca tarayıcıların görüntüleri ekran dışında oluşturmasına ve web sitenizin bozuk görünmesine neden olabilirler.

WordPress Görüntü Optimizasyonunun Faydaları

Görselleri WordPress için nasıl optimize edeceğimizi öğrenmeden önce, optimize edilmiş görsellerin faydalarını inceleyelim.

Okumak:  100.000 Dolardan Fazla Kazanmama Yardımcı Olan En İyi Blog Kursları ve Kaynakları

Site Hızını Artırır

Dosya boyutunu küçültüp görsellerinizi sıkıştırdığınızda, cihazlar WordPress web sitenizden veri istemek ve indirmek için daha az zaman harcar. Net sonuç sitenizin hızının artması olacaktır.

SEO'yu Artırmaya Yardımcı Olur

Görsellerin web için optimize edilmesi yardımcı olur CLS'yi ortadan kaldırın ve LCP sorunları. Sonuç olarak, Sayfa Hızı analizlerinde daha yüksek puanlar ve buna bağlı olarak organik arama motoru sıralamalarınızda bir artış göreceksiniz.

Kullanıcı Deneyimini (UX) Geliştirir

Son olarak, hızlı yüklenen WordPress web siteleri de kullanıcı deneyiminden faydalanın.

WordPress için Görseller Nasıl Optimize Edilir: 6 Basit Yol

Görsellerin WordPress için nasıl optimize edileceğini öğrenmeye hazır mısınız? İşte altı basit yol.

1. Doğru Dosya Formatını Seçin

Doğru görsel formatını seçmek, WordPress'teki görselleri optimize etmenin ilk adımıdır. Genellikle çoğu resim dosyası JPG, GIF veya PNG resimleridir.

JPEG görüntü formatı, insan ve nesne fotoğrafları gibi taramalı görüntüler için daha uygundur. Grafik ve illüstrasyon içeren bir WordPress görseli yüklemeniz gerekiyorsa PNG gibi bir görsel dosyası formatı kullanabilirsiniz. Bunun için bir WordPress görüntü iyileştiricisine ihtiyacınız yok.

2. Yeni Görselleri Doğru Boyutlandırın

Resim dosyası formatlarının yanı sıra, resimleri web sitenizin düzenine uyacak şekilde yeniden boyutlandırmanız gerekir. Bunun için Adobe Photoshop gibi görsel düzenleme yazılımlarını ve görsel optimizasyon eklentilerini kullanabilirsiniz.

Bütçesi kısıtlı olanlar için ücretsiz çevrimiçi görsel optimizasyon araçları resizeimage.net görüntü kalitesinden ödün vermeden görüntü boyutunun azaltılmasına yardımcı olabilir.

Peki WordPress medya kitaplığınızdaki mevcut görseller hakkında ne yapabilirsiniz? WordPress görsel optimizasyon eklentisini kullanabilirsiniz.

3. Görüntüleri Sıkıştırın

Görüntüleri sıkıştırmak, görüntüleri kalite kaybı olmadan web için optimize etmenin en iyi yoludur. Kayıpsız sıkıştırma veya kayıplı sıkıştırma olmak üzere iki yöntemi kullanarak WordPress'teki görüntüleri sıkıştırma yoluyla optimize edebilirsiniz.

Kayıplı sıkıştırma kullanarak görsellerinizi sıkıştırdığınızda, görseldeki veriler kaldırılır ve dosya boyutları küçültülür. Bunun aksine, kayıpsız görüntü sıkıştırma tüm verileri korur ve dosya boyutunu etkilemez.

WordPress web sitenizdeki görselleri toplu olarak optimize etmek için WP Smush ve ShortPixel Image Optimizer gibi görsel sıkıştırma eklentilerini kullanabilirsiniz.

4. Görselleri Yeni Nesil Formatlarda Servis Edin

AVIF ve WebP gibi yeni nesil formatlar, kaliteden ödün vermeden görüntüleri sıkıştırır. Web tarayıcılarında daha hızlı yüklenirler ve daha az bant genişliği tüketirler.

Okumak:  Instagram Para Kazanma: Stratejiler ve İpuçlarıyla Gelirinizi Artırın!

Çoğu sıkıştırma eklentisi, AVIF yerine WebP görüntülerini destekler. daha fazla tarayıcıyla uyumlu ve hem kayıplı hem de kayıpsız sıkıştırmayla daha iyi sonuçlar sunar.

EWWW Image Optimizer ve WP Rocket gibi WordPress için popüler optimizasyon eklentileri WebP dönüşümü sunar.

5. Ekran Dışındaki Görüntüleri Erteleyin

WordPress için görselleri sıkıştırmaktan kaçınmak istediğinizi varsayalım. Bu durumda görüntüleri geç yükleyebilirsiniz. Tembel yükleme, WordPress görsellerinin ekranın alt kısmına yüklenmesini geciktirir ve site kullanıcı deneyimini iyileştirir.

O zamandan beri WordPress sürüm 5.5, tüm WordPress siteleri varsayılan olarak yavaş yüklemeyi destekler. Ancak optimizasyon eklentilerini kullanmak en iyisidir çünkü öne çıkan görseller gibi ekranın üst kısmındaki görsellerin geç yüklenmesi LCP sorunlarına neden olabilir.

Görüntü iyileştirici eklentiler, görüntüleri geç yüklemenin dışında bırakmanıza olanak tanır.

6. İçerik Dağıtım Ağı (CDN) kullanın

CDN'ler, küresel olarak dağıtılmış bir sunucu ağı aracılığıyla görüntüler gibi statik içerikleri önbelleğe alır ve sunar. Bazı CDN'ler, görüntüleri optimize etmek ve önbelleğe alınmış içeriğin ağlarında dağıtımını ve dağıtımını iyileştirmek için bir WordPress eklentisi bile sunar.

Önbelleğe alınmış içeriğin bir CDN aracılığıyla sunulması, WordPress barındırma ve bant genişliği kullanımınızdaki yükü azaltabilir. İnternette 27 milyondan fazla web sitesinin bulunması sürpriz değil CDN kullan.

WordPress için En İyi Resim Boyutu

WordPress web siteleri için en iyi görsel boyutu 1200 x 675 pikseldir. Bu boyutlar, görüntü kalitesinden ödün vermeden çoğu cihaz ekranını ve WordPress temalarını destekleyecektir.

Ancak, özel bir site genişliği kullanıyorsanız yüklemeden önce görsellerinizi maksimum site genişliğine uyacak şekilde yeniden boyutlandırdığınızdan emin olun.

Ayrıca WordPress'te görsellerin farklı cihazlar için duyarlı hale getirilmesi konusunda endişelenmeyin. WordPress, yükleme sonrasında görselleri otomatik olarak üç ek boyuta yeniden boyutlandırır:

  • Küçük resim boyutu (150 x 150 piksel)
  • Orta boy (300 x 300 piksel)
  • Büyük boyut (1024 x 1024 piksel)

Bu değerleri WordPress yöneticisinde aşağıda bulabilirsiniz. Ayarlar > Medya. Görüntü boyutlarını belirtebilir veya varsayılan WordPress değerlerini kullanabilirsiniz.

Okumak:  WordPress'te Ödeme Almak İçin Fatura Sistemi Nasıl Kurulur

Görselleri Optimize Etmek İçin En İyi WordPress Eklentileri

WordPress için görselleri optimize etmeyi denediyseniz bunun ne kadar sıkıcı olabileceğini bilirsiniz. Bunu yapmanın daha iyi bir yolu, görüntü iyileştirici eklentileri kullanmaktır.

İşte WordPress için en iyi üç optimize edici eklentimiz.

1. EWWW Görüntü Optimize Edici

EWWW piyasadaki en iyi WordPress görüntü iyileştirici eklentilerinden biridir. WordPress'e yönelik çoğu tema ve eklentiyle uyumlu, ücretsiz bir resim sıkıştırma eklentisidir.

EWWW, görüntü sıkıştırma düzeyini yapılandırmanıza olanak tanır ve otomatik WebP dönüştürmelerini destekler.

2. WP Sıkıştırma

Ezmek neredeyse her şeyi yapabilen çok yönlü bir önbellekleme ve sıkıştırma eklentisidir. Bir önbellek eklentisi, optimizasyon aracı ve tembel yükleme eklentisi görevi görür.

Smush'un tek dezavantajı WebP desteğinin yalnızca Pro kullanıcılara sunulmasıdır.

3. ShortPixel Görüntü Optimize Edici

ShortPixel Görüntü Optimize Edici görüntüleri sıkıştırmak için mükemmel olan ücretsiz bir WordPress eklentisidir. EXIF verilerini görüntülerden kaldırmanıza olanak tanır ve dosya boyutunu azaltmak için uygun olduğunda PNG'yi otomatik olarak algılayıp JPG'ye dönüştürür.

ShortPixel'in dezavantajı ayda yalnızca 100 ücretsiz kredi alabilmenizdir. Büyük bir WordPress web siteniz varsa görsel kredilerini ayrı olarak satın almanız gerekecektir.

Son Düşünceler: WordPress için Görseller Nasıl Optimize Edilir ve Sitenizi Hızlandırma

WordPress için görsellerin nasıl optimize edileceğini açıklayan rehberimizin sitenizin yükleme süresini ve kullanıcı deneyimini iyileştirmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Resimler, WordPress performansını etkileyen çeşitli faktörlerden yalnızca biridir.

En önemli faktör WordPress sunucunuzdur. Bana Hosting'in sunduğu Yönetilen WordPress barındırma, bir CDN, görüntü sıkıştırma ve kutudan çıktığı gibi yavaş yükleme içerir, böylece görüntüler sitenizin performansını etkilemez.

Bugün başlamak için Bana Hosting'in tam olarak yönetilen WordPress barındırma hizmetine göz atın.




Posta listemize üye olun:

Bizi Facebook üzerinden takip et!